2010. január 14., csütörtök

You break in, I break yer' bones! / Blind doc knows my past lol...

Elég sűrűn mennek az események, így nagyon időm, sem alkalmam sem volt írni, pedig van miről. Csináljuk megint ezt a rohadt leltárt. Iszonyat utálom és a tavalyihoz képest gyakorlatilag mindenből ugyanannyi van csak az árak változtak, így nemigen értem miért kell minden szart újra megszámolni megint.Valószínüleg 1-2 hónapig fogjuk ezt csinálni, dejó lesz...

Én bejelentettem, hogy a teljes Bárdis készletünket bevállalom, mert egyrészről nem olyan szopatós mint a sok szar keleti alkatrész, másrészről így kellőképpen kiveszem ebben a részem és talán a többinél békénhagynak.
Van egy kb. velem egy idős Epson nyomtatónk, aminek a nyomtató hangját használhatták efektnek a robotzsaruban vagy a terminátorban. Ezen nyomtattuk ki tavaly a Bárdis készletet, gondoltam idén is ezen nyomtatom ki, csakhogy az élet nem ilyen egyszerű.
Tavaly óta történt 1-2 változás:
-leégett az alaplap az 1-es gépben (lásd korábbi bejegyzések). Új alaplapban már nincs az a régi port, ami ehhez a régi nyomtatóhoz kell.
-tavaly óta kissé kiszáradt a tintaszalag és nem egyszerű újat szerezni, valszeg be kell érte törni egy múzeumba.
-tavaly még a saját gépünkön volt a Dos alapú Bárdi, mivel ezt ők már nem frissítik, így kb. fél éve már csak a központi verziót használjuk. Ez külalakban semmi változást nem eredményezett, csak szerkezetben, azaz nyomtatni szinte lehetetlen.

Nah ugorjunk neki.
Leletár kész, kiküldöm a nyomtatóra. Semmi nem történik. Még 6szor kiküldöm, semmi...
Nah akkor megnézem a kábeleket. Wtf?! Mit keres a 2-es gépben a kábel? Kihúzom, átdugnám az 1-esbe, mire rápislogtam, hogy ebben bizony nincs ilyen csatlakozó. Telefon Zotyának (gépész ismerős, egy igazi gépmágus). Mondja, hogy van átalakító kábel, aminek USB az egyik vége, javasolta, hogy menjek át a szemközti számtech bóltba, tuti van nekik is, ilyen apróságért mégse menjek be csepelre.
Átmegyek, nincs... Pénteken lesz, ok, az 2 nap, addig nyugi.
Péntek, kábel megjön, megveszem, áthozom. Tudni kell, hogy ma már divat mindent forrasztásos csomagolásba rakni, nehogy ki tudd bontani, kipróbálni, hogy jó-e vagy sem, neeem, ezt szét kell vagdalni, mire föl a bolt már nem köteles visszavenni, mert megrongálódott a csomagolás...no comment. Jó, ez tuti hogy jó, mert másmilyen nem lehet, csak mégis ez az elv eléggé szemétség, azaz magyaros.
Szépen ollóval vágom a tetején kereszbe, mire félúton baromi nehézzé válik a vágás, rátehénkedtem, ezzel is nagyobb erőt kifejtve az ollóra, ami nem sokat ment tovább... ok, akkor körbevágom az oldalát. Sikeres kicsomagolás után eszmélek rá, hogy a benne lévő minidisc-ből fél centi hijján floppy-t csináltam. Semmi baj, lemez úgysem kell, win felismeri ezeket a régi nyomtatókat telepítő nélkül.
Kapcsolat megvan, a gép felismerte a nyomtatót. Újfent megcsinálom a leltárt, ráküldöm a nyomtatóra, ám az anyag nem kerül fel a nyomtatási listára, mondom WTF már megint?!Elkezdtem gyanakodni és kiváncsiságból megnyitottam egy word dokumentumot, vajon azt kinyomtatja-e. Hát nem, írja a hibáit, hogy nézzem meg a súgót meg a hibaelhárítást, ami felér egy információs vonallal, azaz reménytelen; de a legalább a nyomtatási listán megjelent.
Nah most akkor 2 apróbb problémát kell megoldani. Átráncigálom Danit, a szemközti boltból, hogy lesse már meg, miért lázad a nyomtatóm. Hát én fasz, csak a portot felejtettem el beállítani, hogy miből küldje az infót.... ok, a nyomtató nyomtat, nahde mit... abból a word dokumentumból, egy A4-es hangyaszar kupacot nyomtatott ki, ím egy új probléma, kiszáradt a szalag...
Megrendelem náluk és talán még ebben az évezredben találnak egyet itt a Föld nevű bolygón, mint mondtam, ez a technika kb. velem egy idős...1 probléma megoldva, maradt még 2.
Dani nézegette, hogy a Bárdi program miért nem küldi ki az anyagot a listára, de nem jött rá mivan, mire gyanúm erősen kezdett beigazolódni.
Telefon to Bárdi központ, informatikus kikérése, elregélem neki a fent említetteket, majd elkezdte orvosolni a problémát. Végül egy olyan megoldáshoz jutottunk, hogyha kiküldöm nyomtatni az anyagot, a nyomtatandó anyagot lehívja központból, majd PDF-be menti és onnan ki tudja nyomtatni a gép, yay...
Most már csak a szalagot kell megvárni, ami talán még idén meglesz... vagy nem.


You break in, I break yer' bones!

Múlt héten, asszem talán csütörtök éjjel betörtek hozzánk.
Egy kis bevezető, hogy minden tiszta legyen. Én meló után rendszerint alszok egyet estig, kiheverve a nap főbb megpróbáltatásait. Kb. 9-10 körül felkelek és éjjel 2-ig kockulok, aztán megint ágy. Nem egészséges tudom, de nem érdekel, így is szar az életem, legalább a szabadidőmet hadd osszam be, ahogy nekem jól esik.
Szóval, nagyban kockulok éjjel, mikor 2-3 tompa koppanást hallok, gondoltam vagy a macskák rendezik át a pincét, vagy anyámék járkálnak ki az erkélyre dohányozni és az erkélyajtó csapódásának van ilyen hangja. Nem gyanakodtam mindaddig, amíg 1kor ki nem ment a villany.
Kaptam a kis ledlámpám után, majd mentem át anyámékhoz szólni az áramszünetről, ugyanis digi órára kelünk és az is kimegy ha nincs áram. Láttam anyám félkómából tápászkodik fel, nah mondom, akkor azok a koppanások lehet kintről jöttek. Rohantam vissza a szobámba a viperámért és lementünk. Anyám és Lajos a konyhába, illetve a pincébe mentek elsőre, én viszont azonnal a bejárati ajtóhoz. Kinéztem és láttam, hogy a kapunk, kb. fél méterre nyitva van. Nekünk olyan kapunk van, aminek van kis ajtaja és van a 2 nagy, ami motoros, nah ezek a bírkák azt törték el, ahelyett, hogy a kiskapun jöttek volna be.
Kirusholtam az utcára, kb. 70-80 méterre 3 embert látok elmenni, elindultam utánuk, mire anyám rámszól, hogy eszembe ne jusson. Gondoltam, miért ne, itt a vipera, egynek simán nekimegyek és lecsapom, addig meg úgyis ordítok, mint állat, valaki tuti kijön, ha azt hallják, hogy valaki 1-kor az utcán ordibál. Lajos is szólt, hogy ne menjek. Nem mentem...
Megnéztük a házat és az udvart, hogy mi hiányzik. Nem hiányzott semmi, de a kapun okozott káron kívül a kisház ablakát verték be.
Kihívtuk a rendőröket, akik lejegyeztek mindent, majd távoztak.
Én ezt a szituációt hoztam össze.
3- an voltak. 1 figyelt szemből, a másik kereste, hogy hol lehet lekapcsolni a karácsonyi fényeket, a 3. hátrament a kisházhoz. Valószínüleg meglátták, hogy én a ledlámpámmal bent világítok jobbra-balra, így leadta a drótot a másik kettőnek és távoztak.
Rohadt szemetek, ha anyám és Lajos nem állít meg simán utánuk mentem volna, annyira elöntötte a szar az agyamat, hogy eszembe sem jutott, hogy lehet-e náluk valami fegyver, vagy kés... nem érdekelt, nekik akartam menni és a mai napig azon dühöngök, hogy miért nem mentem utánuk...


Blind doc knows my past lol...

Anyámék még decemberben elmentek egy vak nőhöz, aki lábvizsgálatból megállapít mindenféle bajt. Természetesen én nem hittem ebben, de nem is érdekelt máig...
Mondták, hogy januárban nekem is kértek időpontot, hogy én is menjek el egy vizsgálatra... marhára örültem neki... persze megint az egyetlen szabad szombatom megy kárba...
Eljött a vizsgálat napja. Én arra számítottam, hogy megfogja lábam és elkezd halandzsázni, hogy az első BMX-em zöld lehetett, ehelyett ez egy olyan doki volt, aki tökéletesen alátámasztott minden megállapítást. Néhány dolgot én is vágok, ami az emberi testet illeti és ahogy elmagyarázott dolgokat, összeállt a kép.
Megvizsgált és megmondta, hogy valami nem stimmel. Nyirok rendszeri problémáim vannak, amire 2 tippje volt. Első tippje az volt, hogy lehet egy ikertesóm, aki születésünk előtt elvett tőlem olyan vitaminokat, kiegészítőket, amiknek hiányát ő most érzi. Hát nekem csak a horoszkópom ikrek, egyébként nincs iker testvérem. Akkor valószínüleg egy kullancs csípésről lehet szó. Mondom magamban, bazdmeg, ez talált, süllyedt, valóban megcsípett egyszer egy kullancs, de ez mégis hogy lehet az okozója.
Elmagyarázta, hogy az nem az agyhártya gyulladásos kullancs volt se nem a lyme-kóros, hanem egy fertőzött kullancs, ami csípéskor belém juttatta a szarjait, ami folytán a nyirok rendszerem szarakszik és minden tünetem, a sok torokgyulladás, a kiműtött nyúlvány a torkomból, a korai kimerültség, az allergia szerű tüsszögések ennek eredménye... csöppet ledöbbentem. Nah itt nyert nálam hitelességet ez a doki. Felírt nekem 4 féle bogyót, ami ilyen vitamin kiegészítő, meg tisztítő cucc, amitől ez a szar távozik a szervezetemből és minden helyre áll.
Mondanom sem kell, hogy 1 hét alatt nem tudtuk beszerezni ezeket, pedig egyik sem egy húdespeciális fajta... nah mind1...
Ami a kullancs csípést illeti, csak azért döbbentem le, mert visszaemlékeztem, álatlánosban 8 év alatt 7-szer voltunk erdei kiránduláson, táborban. Az első alkalommal csípett meg a kullancs, amit aztán itthon vettünk észre és szedtünk ki. Azután egyszer sem mászott rám kullancs és be sem voltam oltva ellenük, sőt nem egy osztálytársamat többször is csípett meg kullancs, annak ellenére, hogy be volt ellenük oltva. Mindezt el is mondtam a dokinak, mire ő azt mondta, valszeg emiatt a fertőzés miatt egyfajta védettségem lett a többi kullancs ellen...
Hát, amint meglesz az összes bogyó, elkezdem a kúrát és kiölöm ezt a szart a szervezetemből, ki tudja, hátha az életkedvem is visszatér, az lennek csak az igazi gyógyulás.

Nah, megint sokat pofáztam, peace.

Nincsenek megjegyzések: