2009. szeptember 22., kedd

Weaboo Time (part 1)

A mai nap tipikusan a "halálra unom magam és a francba sok nyomorék vevőkkel" napok közé tartozik. Kínomban nézelődtem mindenféle oldalakon, olvasgattam, informálódtam...

Guard dog update Tf2-höz? WTF? Ez nekem nem tetszik, kiváncsi leszek milyen lesz.
Sajnos utóbbi időkben nagyon ráment Valve arra, hogy Tf2 minél retardáltabb legyen. Ez kb. Scout update óta megy így.

Nos, mivel nincs igazán miről írnom, de valamivel el kell ütni az időt, így asszem írok egy kis kritikát az Animax műsorairól. (fanok és fangörlök: amit leírok, az örökre itt marad és nem érdekel a szájhabzás)
Nem állítottam sorrendet, így random fogok válogatni.
Trigun
Régi anime és egész jó. A jó és a rossz harca (tipikus) , jó poénokkal, nagyon minimál szerelmi szállal, alternatív jövőképpel. Itt is megfigyelhető az, mint DBZ-nél, hogy a fontosabb jelenetek/részek jóval szebben vannak megrajzolva.
Japánul nem láttam, a magyar szinkron szerintem nem volt vészes. 1szer meg lehet nézni.

Kyoro-chan/Kukucska
Vicces, gyerekmese, türhető szinkronnal. Erről többet nem igazán lehet elmondani.

Yu Yu Hakusho/A szellemfiú
Régi anime. Alkotója állítólag Akira Toriyama jó barátja, ami nem is csoda. Sokban hasonlít a DBZ-hez. Itt is a harc a gonosszal a főbb téma. Akadnak humoros jelenetek, némi romantika, és Bleach-hez hasonlóan itt sem halnak meg a főbb szereplők, legalábbis nem sokáig.
12-es karikát kapot, holott bizonyos jelenetek azért érdemeltek volna egy 16-ost, persze ezt csak azért jegyeztem meg, mert neadjisten KÖCSÖG ORTT itt is nekiáll bűntetgetni, kivételesen igazuk lenne. Japánul nem láttam, így nem tudom milyen a japán hang, a magyarhang aránylag jó. Természetesen itt is van olyan, hogy 1 szereplő a sorozat alatt 1szer 2szer új hangot kapott, ami DBZ-ben, meg Bleach-ben és még sok más anime-ban előfordult.
Vicces, hogy a magyarok is megcsinálták azt, hogy egy férfi karakternek egy nő adta a hangját. Ez most véletlen, vagy szándékos, nem tudom, de ezen azért mosolyogtam.
1szer ezt is érdemes megnézni. Ami nem tetszett benne, hogy a vége már erőltetett volt. Ok, a szörnyek nem esznek többé embert, ez szép és jó, de ezt nem kellett volna olyan sok részen át húzni. Ott kellett volna befejezni, ahol Yusuke legyőzte Senshui-t.

Digimon (akármelyik!)
Németen láttam anno. Annyira nem fogott meg. Tipikusan azaz időszak, amikor szörnyecskék, azaz mon-ok voltak a főszereplők az emberek mellett. Rengeteg erre a sablonra épülő anime készült. Lavina efektus. Minél újabb jön ki, egyre szarabbak, lásd: Dinoszauruszok királya.
Nemtom, nekem ez a "csatába küldöm a szörnyemet/kártyámat/búgócsigámat/átalakuló műanyag golyómat/stb, hogy megmutassam, hogy én jobb vagyok mint te " nem jön be annyira. Abban az időkben túl sok olyan kritikát kapott az animeipar, hogy agresszívak a mesék és másról sem szólnak, csak a vérontásról, stb... nesztek, most az van hogy Yugi kártyáról megidézi Pikachu-t, akinek egy Bakugan-ja van és Renamon ellen fog harcolni, akinek egy Beyblade-je van. Tessék, ez a burkolt erőszak kicsit sem agressziógyanus... mind1. A szinkron pocsék, maga az anime nem mondott semmi újat. Aki szereti a "master and his fighting pet" kategóriát, annak érdemes megnézni, egyébként nem.

FMA
Egész fasza. Japánul nem láttam(ha ezt írom, akkor értsétek úgy, hogy nemtom milyen a japán hang, ok?). A magyar szinkron türhető. Történetileg fordulatos, humoros, helyenként szomorú. A movie gyakorlatilag minden ködöt eloszlatott, ami a sorozat nézése közben felmerült bennem. Érdemes megnézni.

Bleach (ha már korábban emlegettem)
DBZ, Naruto, One Piece. Ezek szinte mind 1 kategóriába sorolahtók. Berobbantak a köztudatba, fúúú aaaszooom, kúúúl, fáking no jutsu and bankai, és hasonló reakciókat kiváltva a kis otakukban és ahogy ment a gyártás, miőségben egyre csak csúszott lejjebb és lejjebb. Én ezeket az anime-ket, DBZ-t leszámítva a Barátok Közt-el hozom 1szintbe abban a szempontban, hogy sosem lesz vége egyiknek sem. Japánul láttam 2-3 részt. Nem tetszett. Magyarul láttam sok részt. Még mindig nem tetszik, ráadásul a szinkron is szar.

Naruto (ha már ezt is emlegettem)
Ugyanazt tudom elmondani, mint az előbb, azzal a tisztelet teljes kivétellel, hogy ahhoz a vágott, szar szinkronos foshoz képest, amit a Jetixen adtak, ez kivételesen tűrhető szinkronnal készült.
Ezt és az összes ezzel 1kategóriájú anime-ket az Animax előreláthatólag örökké adni fogja, mivel sosem fejezik be a gyártást...

Death Note (desz nót!)
Egy egyedülálló sztorival és karakterekkel rendelkező kis sorozat, ami nem kis sikereket gyűjtögetett be magának. Nekem viszont nem tetszett. Nekem unalmas volt... nem az én kategóriám... de emiatt nem is fogom lehurrogni. Igényes az animáció, türhető a szinkron. 1szer meg lehet nézni.

Honey and Clover (Méz és Lóhere....nem az a lóhere)
Vicces, aranyos, jó szinkronnal, sajátos karakterekkel. Többet igazán nem tudok róla mondani. Nem kedvencem, de jó megnézni.

NaNa (BAZDMEG)
.............................
........................
....................
................
.........
...
.

eeeeh... most hirtelen nem is tudom, hogy rage-eljek, mint egy átlag channel anonymous, vagy higgadtan mondjam el, hogy mekkora szarkupac ez az anime.
Célközönség: fiatalok, főleg fangörlök.
Nevelő célzatú anime; arra nevel, hogy legyél egy kúrva a fiatal éveidben egy rakás buzi külsejű faszi között.
Szar a stílus, szar a sztori és szar a szinkron is. Teljes egészében 1 részt nem bírtam végignézni. Ennek ellenére felkérem a vérágas tekintetű, habzószájú fangörlöket, hogy kímélejenek a "ha nem is nézted végig, akkor nem mondhatod rá, hogy szar" szövegtől.
Az egész anime a köcsögölés és a kurválkodásról szól. Erkölcsi szint nulla.
Egy elismerés mellett az alkotó némi sörétet érdemelt volna.
Normális embereknek nem, csak gyöpösödött, 14 évesen saját jövőét kilátástalannak látó, érvagdosó, környezetszexelő (fűvel, fával) kis fangörlöknek ajánlom.
Nálam ez az anime nem úgy ismeretes, hogy NaNa, hanem úgy, hogy Kurvaképző.

Slayers
Klasszikus ownage. Imádtam mind a 3 régi sorozatot. Ami a szinkront illeti, talán a hang nem is annyira borzasztó, de varázslatok versben való előhívása... nah... tehát az amolyan Frédi Béni hangulatot teremt, és az a fordítás hogy Invers=Verselő, az is no comment. Ajánlom mindenkinek(persze japánul), jó kis retro anime és asszem most csinálják az új sorozatot.

Egyelőre szerintem ennyi. Majd későbbi unalommal teli napjaimban talán folytatom.

7végén Pepánál születésnapi ebéd, yay ^^

Nincsenek megjegyzések: