2011. december 28., szerda

My Little Christmas

Igen, elmúlt ez is, amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan vége is lett...

A két ünnep között, a változatosság kedvéért dolgoznom kell, ám így akad némi időm írni (jobb híján).

The tree, and the gifts
Szal karácsony... előző bejegyzésben már leírtam, hogy milyen lelkesedéssel várom, hát ez még 24-én sem változott.
Hazaértem melóból, rá 1 órára fel lett díszítve a fa. Nevetségesen kicsi fa lett véve, ami nálam már instant hangulat kill. Na nem baj, talán jövőre.
5 óra körül volt ajándék bontás.
Én ezt a szemüveget kaptam, amiről már korábban írtam, ez lett megbeszélve, erre volt szükségem, ezt kaptam. Mindenki beleadta a maga részét és részemről ennyi elég is volt. Meglepetésként ért, hogy anyáméktól még kaptam egy faja pulcsit is.

Lajosnak az ajándék szerzés egyszerre volt könnyű és nehéz.
Már hetekkel ezelőtt kitalálta, hogy tetőmonitort akar a Toyotába, amin lehet dvd-zni, stb... hogy mégis mi a francnak, nem tudom, halál fölösleges, nah mind1... Megtanultam, hogy nála ne keressek logikát, ha ő valamit a fejébe vesz.
Szerencsétlenségére amit talált(ár, méret, érték arányban nagyon is jó), az már kifutott termék volt, mindenhol már csak a képe volt fent. 1 hétig vadásztam, sehol nem volt. Kénytelen volt lemondani róla, viszont itt jön a másik probléma, hogy akkor mégis mit vegyünk neki?
Még nyáron említette, hogy anno, még a másik családjával volt kint olaszban, neheztelte, hogy az összes pénz a gyerekre lett költve és nem tudott magának megengedni egy RC kishajót. Nah én ezt megjegyeztem és bizony jól tettem.
Kisebb kutatás után találtam egy egész faja modellt, ami jól is megy, jól is néz ki és nem túl drága.
Ami anyámat illeti, ő a törött szemüvege helyett kapott egy újat.
Nővérem botmixert akart, hát kapott.

Mint minden évben Lajos idén is nagyzolni akart, hát vett egy xbox-ot kinect szettel, meg hozzá egy táncos játékot.
Itt érényesül a kereskedelmi csatornák szenny műsorának hatása. Anyámnak tetszett, hogy a Való Világban (a valóságshow-ban, ha valaki nem tudná, nahde ki ne tudná...) egy ilyen játékkal játszanak, illetve az tetszett meg neki, hogy van ez a játék, amit nem fotelból játszol, hanem teljes mértékben részt veszel benne.
A koncepció jó, de ezért megvenni egy új konzolt meg a pereputtyát... közel 100rugóért... pont most, amikor elég szar a helyzet, nah mind1, ő tudja.
Sosem xbox-oztam és már előre féltem hogy nekem kell beüzemelnem, így is lett, nah mondtam, akkor használati útmutatót ide, mert fingom nincs, hogy működik. Ez van, én Playstation-ös vagyok, nem xbox-os...
Sok fölösleges faszságot kell rajta beállítani, de nagyjából megcsináltam...
A Kinect szetthez járt még1 játék, ami valami kaland játék volt és az jóval nagyobb sikert aratott. Nem is csoda, abban nem táncikálni kellet, hanem ugrálni különbféle módokon. Még nekem is tetszett, méghozzá annyira, hogy egész este azzal játszottunk.
Azóta is be van durranva a vádlim.
Másnap Lajos alakított, mert épp forgott benne a lemez, mire ő elemelte az egyik sarkát a földtől, hogy megnézze hátul a csatlakozókat. Természetesen kicsúszott a kezéből és a kb. másfél centis eséstől lett 2 kicsi (tényleg kicsi) karc a lemezen.
És itt mutatkozik meg a túl érzékeny rendszer. A játéknak pont az egyik szakaszánál mindig leáll, hogy "corrupted disc". Mekkora rakás fos, nekem Ps-re van egy játékom, aminek a lemeze olyan karcos, hogy a körmöm megakad benne és gond nélkül lehet vele játszani, szóval jah... itt is látszik a különbség.

Drama in the crew
Nem akarok minden részletre kitérni, csak dióhéjban.
Karácsony napján és másnap kitört a vihar. 2-en összekaptak, úgy hogy egyikük elhagyta a csoportot, valszeg végleg, többen is nekiálltak drámázni és aki csak online volt, az próbált békíteni, meg vígasztalni, köztük én is.
Gőzerővel gépeltem minden érintettnek, változó sikerrel.
Nem véletlen, karácsony van, mindenki érzékenyebb az átlagnál és hisztisebb is és néhány embernél ez ki is borult.

Inchay ez most neked szól: sajnálom, hogy kiléptél, meg azt is, hogy nem sikerült megyezned Falling-al. Jó munkát végeztél, mint szervező, mint nyáj terelő.
Azt, hogy így döntöttél, tiszteletben tartjuk, mindenesetre hiányozni fogsz a csoportból (és ezt asszem nem csak én gondolom így).
Ég veled, bro, azért majd néha nézz be hozzánk.

A többiek meg remélem szépen lassan megnyugszanak és minden vissza áll a megszokott kerékvágásba.
Akinek külön írtam privátba, nektek komolyan mondtam, ha valami gond van, nekem nyugodtan panaszkodhattok. Szívesen meghallgatok minden féle problémát és igyekszem segíteni. Ezt csináltam én azelőtt is még a másik baráti körben, persze, mikor még megvolt...

All in all, szokásos karácsony volt és a szilveszter is szokásos lesz. Same old, same old...

1 dolognak viszont örülök, idén nem ért engem semmilyen váratlan, kellemetlen üzenet. Végre tényleg békés volt a karácsonyom és úgy tűnik ezután is nyugtom lesz.
Thank god...

Ha addig nem írnék akkor happy Y2K12.
Peace

Nincsenek megjegyzések: