2010. december 1., szerda

Ennek fele sem tréfa...

December 1. Havazik. Nem is kicsit.
Ilyen pontos még sosem volt az időjárás.
Érdekes, lehet beigazolódik a teoriám, miszerint, ha Szeptember előtt már itt volt a rossz idő és a hó is December előtt nem sokkal már leesett, akkor lehet, hogy jövő Márciusban már nem fogunk havat lapátolni és lehet, hogy 18-22 fok is lesz.
De szép lenne. És ha ez bejön, akkor idén végre talán fehér karácsonyunk lesz.

Ugyanakkor ez a korai havazás aggódalomra ad okot, mert ha sok esik, félő, hogy elnapolják a Bécsi utat. Nekem még nem lenne gond, mert el tudok jönni bármikor, de Tanashi-nak a vizsgái miatt nincs sok szabadideje. Hát, majd meglátjuk... már minden el van intézve, a jegy is megvan és már nagyon beleéltem magam. Nem örülnék neki, ha megszivatna minket az idő.

Nah akkor most jöjjön egy kis téli agytágító autó tulajdonosoknak.
Itt a tél gyerekek, röpködnek a mínuszok és esik az ónos eső és a hó.
Alap dolog, hogy a fagyállót le kell méretni, ha nem elég sűrű, akkor venni kell bele. Ablakmosó folyadékot érdemes télire cserélni, illetve hozzá lehet önteni a nyárihoz, csak akkor sűrűbbet kell. Asszem ez idáig elég egyértelmű.
Téli gumi, ez több magyarázatot nem igényel.
Aki szabad ég alatt parkol annak érdemes otthon tartani jégoldót, spray-t, vagy spricnit, tökmind1. Akinek kulccsal nyílik a kocsija, annak még zárjégoldót-olajzót érdemes tartani. Kell egy kaparó a kocsiba, meg egy otthonra, mert ugye nem mindig lehet kinyitni a kocsit annyira le van fagyva és akkor elég nagy szopás, ha csak a kocsiban van kaparó, nem igaz?
Akinek garázsa van, az valamennyire védett az efféle dolgoktól.
Nem szabad elfelejteni, hogy a kocsit nem csak a garázsban szoktuk hagyni, hanem a munkahelyen is és akinek nincs fedett parkoló helye, azzal szintén előfordulhatnak a fagyásos gondok.
Érdemes a kocsiban tartani kefét, hogy legyen mivel letakarítani a havat.

FONTOS!!! Ha nem akarunk télen rendszeresen ablaktörlőt venni, akkor ügyeljünk arra, hogy a karokat hajtsuk fel, hogy a gumi ne faggyon hozzá az üveghez.
Sajnos sok olyan birka van, aki vagy szarik rá, vagy elfelejti, aztán jönnek be, "kell lapát, mert a fele a szélvédőn maradt, hö hö hö".
Van hogy ilyenkor megkérdezem: és ezzel most vicces akart lenni? Végülis vicces, hogy a saját hülyesége miatt kell pénzt költenie és még dicsekszik is vele.
meh... de az még a jobbik eset ha csak a gumit tépi le. Volt már olyan is, hogy annyira hozzá volt fagyva a lapát, hogy a törlőmotor csak küzdött és küzdött és szépen elhajlította az ablaktörlő kart.
Nah ez nagy szopás, mert amíg egy lapát garnitúra 2-12 ezer beszerezhető, addig egy kar akár 10-40 ezer is lehet darabonként.
Ablaktörlő karból nem igen csinálnak utángyártottat, ezért ilyen drága.

Ennek fényében, drága autóstársaim, figyeljünk oda ezekre az apróságokra.

Ami a téli vezetést illeti, azt már leírtam tavaly... look it up.

Végül, de nem utolsó sorban mutatom be téli dizájnomat. Szerintem fasza lett.

Peace

Nincsenek megjegyzések: