2009. április 25., szombat

Sáskák, hiénák, rágcsálók és dögevők

Az apeh olyan faj, ami mind a 4 kategóriába beletartozik. Taktikájuk, hogy kisebb csapatokban támadnak, ám mielőtt lecsapnának, egyesével indulnak a vadászmezőre, hogy felmérjék a terepet.
Hogy támadásuk sikeres legyen, nem az egészséges zsákmányra csapnak le, ami meg tudja magát védeni, sokkal inkább a halálán lévő, vergődő prédára öszpontosítanak. A halott zsákmány nem érdekli őket, hisz annak már rohadt a húsa, ám ami még éppencsak él, azt annál nagyobb élvezettel ölik meg.
Stay tuned for more, after the break, only here, on Animal Planet Hungary.

Nah, megvolt tegnap az első apehellenőrzésem. Bejött az öreg, matízba kívánt akksit venni. Adtam is, és szépen rutinosan kitöltöttem a garanciajegyet, elmagyaráztam ezzel kapcsolatban minden tudnivalót, majd beütöttem a gépbe az árat és a blokkot hozzácsatoltam a garanciajegyhez.
Megköszöntem a vásárlást és a manus elment...
Fordulok a telefon felé, hogy az eladott akksit pótoljam, mire látom, hogy emberünk jön vissza, egy idomított sárkánnyal...jah nem, az csak egy nő volt...
Apeh ellenőrök vagyunk, ez egy próbavásárlás volt.
A várt és ilyenkor természetes külső és belső reakciók elmaradtak... helyettük inkább csak annyi tudatosult bennem, hogy "ok, nah akkor most mennyit is kell gyüjtenem, ha ezek most megbütetnek", illetve annyi még "banyek, reggeli csúszik most legalább fél órát".
2 jegyzőkönyvet csináltak, 1et a vásárlásról, ami szerencsére hibátlan volt, a másik meg 5-6 random akkumulátorról. Pontosabban azoknak számlájáról. Nah most az a helyzet, hogy nem mindennap visznek akkumulátort (sajnos), így van köztük néhány régebbi is és azoknak előkaparni a számláit nem 5 perces feladat. Nem is várták meg: "bízunk benne, hogy mindről van számla, majd hétfőn kérjük bemutatni xy irodában". Anyátok picsáját! Még mi rohangásszunk velük?!
Nagyjából ennyi volt a történés.
Még sokáig ez volt a téma, hogy apeh ilyen gerinctelen, az apeh olyan köcsög... mármint általánosságban, mert most nem kaptunk büntetést.
Tudok pár szemét húzást, amit ezek elkövettek kicsiny országunkban, de most nem szeretnék nagyon erről regélni. Aki akar, az úgyi talál ilyen sztorikat.
Ami viszont meglepett, hogy anyám megdicsért, hogy nem buktam meg semmin. (én mindig adok blokkot, vagy számlát)

Most szombat van és persze melózok. Más igazán nem történt, ami fontosabb esemény és említésre méltó. Nem tudom még mit fogok csinálni most 7végén. Igazság szerint el kéne menni úszni, de lehet hogy csak aludni fogok.
A lustaság 2 élű penge... jó, mert lustának lenni rulz, de sajnos a kilók gyarapodnak :S
Tényleg úszni kéne....

Nincsenek megjegyzések: